E d w i n ' s C y c l i n g l o g

Alles over mijn trainingen en andere leuke dingen over wielrennen !!

vrijdag, mei 06, 2011

Spartelen... (55) 4-5-2011

De hele week ben ik al druk met geregel, getrek en gesleep i.v.m. het opnieuw bestraten en inrichten van de tuin.

Vrij laat kom ik dan ook aan bij Henk voor de woensdagavond-training. Wederom goed bezocht deze week (Ronald, Henk, Guus, Andrej, Maurijn en Ben)

Het gehaast heeft meteen weerslag op mijn rijden. Al vrij snel wordt er onder aanvoering van Maurijn (wie anders) fors doorgetrokken en spartel ik in de achterste regionen. Het is niet bepaald mijn beste avond dit keer.

Bij Hengevelde neemt Andrej al afscheid vanwege andere verplichtingen. De groep kachelt gewoon door. Ronald probeert zichzelf in vorm te fietsen voor de Ronde van de Vijver, maar vooral Guus valt op vanwege zijn goede rijden !

In Diepenheim kunnen we net achter een "stille tocht" i.v.m. dodenherdenking richting Stokkum rijden en voor de Markeloseberg besluiten we een alternatieve route te nemen vanwege de herdenking boven op deze berg.

Op dit voor mij onbekende terrein komen Ben, Guus en ik even in de problemen op een klinkerweg en missen we bijna de aansluiting. Vóór de Herikerberg (v.d. andere kant) neem ik het initiatief en passeren we een grote groep uit Haaksbergen. Helaas komt mijn initiatief te vroeg, want onze groep passeert me met een te hoge snelheid. Henk schakelt mis en houdt mij samen met Guus gezelschap. Op het moment dat we weer aansluiting vinden bij de andere 3 is het acht uur en stoppen we even voor 2 minuten.

Daarna wordt er weer doorgekacheld en is het voor mij op hangen en wurgen. Vooral in de bochten heb ik als te doen gebruikelijk de nodige problemen en moet ik elke keer het gat dicht sjesen..

Op de laatste brug richting Delden kan ik nog even een krachtsinspanning doen samen met Ronald en Ben, wat me nog niet eens tegenvalt. Richting de Servo geeft Henk er nog even een snok aan en als we uitfietsen meldt Henk me dat we een gemiddelde van 35,9 gereden hebben. Niet zo gek dus dat ik anderhalf uur aan het spartelen ben geweest..