E d w i n ' s C y c l i n g l o g

Alles over mijn trainingen en andere leuke dingen over wielrennen !!

zondag, mei 24, 2009

Clubkampioenschappen Tubanters 18 mei 2009 (10)


Op indrukwekkende wijze heeft Maurijn Annink afgelopen maandagavond het clubkampioenschap van de Tubanters gewonnen.
Bij de start om acht uur ’s avonds bleek dat er toch een fiks aantal leden ontbraken en dat er gestart zou gaan worden met een select gezelschap. Grote afwezige was één van de favorieten Freek de Boer, maar ook de absentie van Gerald Rodel, Henk Scheuten, Jeroen Strengers en Hans van der Perk was opmerkelijk.
Voorzitter Nijman gaf aan dat er gekoerst zou worden over 1 uur + 5 ronden (dames 2 ronden), incl.. de 2 lastige “bultjes” die enkele deelnemers al snel opbraken…
Na het startschot werd er direct vol gereden en naar elkaar gekeken (vooral naar de winnaar van vorig jaar en de te kloppen mensen). Het gebrek aan bochtentechniek en/of explosiviteit werden de deelnemers Andrej en mij al snel fataal, ik kom die bochten maar niet fatsoenlijk door en heb daardoor al snel de pijp leeg!


Ook oudgediende Maik Oude Lenferink werd al snel geconfronteerd met zijn trainingsachterstand.
Het eerste half uur was de koers rommelig en werd er vooral geprobeerd te demarreren uit het peloton. Diverse mensen probeerden het. Stan Nelissen die veelvuldig probeerde weg te rijden kreeg bij elke jump iemand mee. Er bleek al gauw hoe de “verstandhoudingen” lagen in het peloton. Een combine tussen Ivo en Maurijn werd wel heel snel duidelijk. Even ontstond er een woordenwisseling toen Maurijn bij de regerend kampioen aangaf geen goede benen te hebben… Halfweg koers probeerde Ivo het solo, maar niemand wilde (of was bij machte) het gat dichtrijden, dus bleef er voor Stan geen andere keus om het gat alleen dicht te rijden.
Nadat Stan het gat na een aantal ronden had dicht gereden werd er opnieuw gedemarreerd door Stan. Ivo en Maurijn sprongen mee en met z’n drieën kregen ze een klein gaatje. Jeroen wilde vervolgens de drie koplopers niet laten gaan en reed het gaatje dicht met het hele peloton in zijn kielzog waarna het spel opnieuw kon beginnen.
Na een aantal speldeprikken van diverse mensen, sprong Stan opnieuw weg en was Maurijn de enige die reageerde. Het peloton viel stil en Stan en Maurijn trokken en paar ronden door om het gat naar het peloton groot genoeg te maken.
De laatste 6 ronden kwam Stan niet meer op kop (mede gezien zijn inspanningen) en moest Maurijn het tempo alleen hoog houden. Nadat de bel had geklonken voor de laatste ronde probeerde Stan op het laatste bultje te demarreren en moest Maurijn diep in de beugels gaan om het gat dicht te rijden. In de eindsprint was de pijp leeg bij Stan en kon Maurijn zegevierend in de armen van zijn vrouw en kinderen vallen.
Het peloton was toen nagenoeg gedubbeld en kon zich opmaken voor de sprint om de derde plaats. In de laatste bocht had Ivo zich los gemaakt van het peloton maar kon het aanstormde peloton net niet voor blijven. Jeroen Slagt bleek over de sterkste benen van deze groep te beschikken en eiste de derde plaats voor zich op, dit begeleid door een luid gevloek van Ivo.
De opkomst bij de dames was redelijk te noemen; Linda ter Beek bleek het alleen tegen de dames van TLLC te moeten opnemen. Hier werd de eindsprint overtuigend gewonnen door Dagmar van der Sluis, gevolgd door Nathalie Jolink en Eileen Roe.

Volledige uitslag:
Dagmar van der Sluis
Nathalie Jolink
Eileen Roe
Annita Heinen
Alma Koelemeijer
Pippa Hendle
Jorina Braamhaar
Linda ter beek
Kim Jorink
Moniek Tenniglo

Maurijn Annink
Stan Nelissen
Jeroen Slagt
Ivo te Kiefte
Henk de Jong
Haico Beersen
Martin Veltman
Andre Leverink
Maik Oude Lenferink DNF
Edwin Jansen DNF