E d w i n ' s C y c l i n g l o g

Alles over mijn trainingen en andere leuke dingen over wielrennen !!

dinsdag, april 14, 2009

RTC Paastoertocht 13 april 2009 (90)


Hoewel Vlaanderen al achter de rug is, blijft deze tocht toch de traditionele opening van het seizoen. Acht Tubanters melden zich bij het Twentebad; Andrej, Gerald, Ivo, Freek, Haico, Henk, Maurijn en ik.


Na de groepsfoto, rijdt Maurijn weer naar huis en vertrekken we met 7 man. Na een kilometer of 20 (tellertje nog steeds kapot) neemt Zwaluw Robert het initiatief en fietst in een hoger tempo weg uit de groep. Als vliegen op de stroop reageren alle Tubanters en ontstaat er een eigen groepje, waar Robert, Ivo, Freek en ik het meeste kopwerk doen. Als Andrej op een gegeven moment op kop komt, weet ik dat hij en Gerald zich zo zullen laten zaken. En inderdaad... even later fietsen we nog met 5 man. Haico plakt lekker mee, maar weet toch stand te houden. Henk neemt wel over, maar met de gashendel iets minder ver open.


Bij de stop voegt zich bij ons een groep waarin zich o.a. Maarten Nijland, Hans Rekers bevinden en dan weet je het wel..... dat wordt jakkeren!


Richting Gildehaus besluit ik vooralsnog even af te zien van kopwerk en volg ik de groep op de klinkerweg naar boven. In de afdaling bij de molen raak ik in de berm waardoor er een gat tussen mij en de groep ontstaat! Als een bezetene probeer ik terug te fietsen, maar de groep heeft de turbo er ook op gezet.. Op de laatste klim richting de grote weg blaas ik mezelf op en besluit ik in de afdaling dan maar de achtervolging in te zetten. Langzaam wordt het gaatje kleiner en vlak voordat ik weer de aansluiting vind, zie ik Ivo lossen uit de groep. Hij heeft problemen met zijn voorderailleur en ik besluit met hem verder te gaan.


Na een korte reparatie, fietsen we met z'n twee├źn door. De 2 pauzes hebben mijn ritme gebroken, maar Ivo heeft er nog wel zin in. Als we ons hebben teruggereden in een groep denk ik even bij te kunnen komen, maar Ivo rijdt door. Na een korte twijfeling besluit ik toch bij deze matige groep te blijven. Ivo slaat af richting Lonneker en ik bol de laatste 10 km uit in de groep.


Jammer van mijn stuurfoutje.... maar wel de benen pijn gedaan!