E d w i n ' s C y c l i n g l o g

Alles over mijn trainingen en andere leuke dingen over wielrennen !!

zondag, maart 23, 2008

Training 22 maart 2008 (40)

De voorspellingen voor dit weekend zijn bar en boos. Veel winterse buien (regen, sneeuw en hagel) met daarbij een stevige wind en temperaturen rond het vriespunt. En dat allemaal terwijl de lente afgelopen week is begonnen.

Op de wekelijkse mail krijg ik maar weinig respons. Gelukkig beginnen over twee de Tubantertrainingen weer, zodat ik mijn mailtjes achterwege kan laten. Iedereen weet nu wel zo'n beetje dat we zaterdags fietsen, dus als ze mee willen moeten ze maar bellen.

Henk, Gerald en Andrej zijn er wel, hoewel het kantje boord was of Gerald zou verschijnen. Ons raspaardje is bang voor slecht weer en kondigde 's ochtends al aan niet mee te gaan vanwege het slechte weer. Wonder boven wonder was hij er dus wel bij !

In droog weer leidt Andrej ons richting Deurningen, Oldenzaal, De Lutte. Als een bezetene rijdt hij over de fietspaden! Bij de beklimming van de Wilmersberg (andere kant) neemt hij vlak voor de "top" zelfs de kop over van Henk, terwijl het niet zijn beurt is.
Op de lange klim daarna besluit ik eens te testen hoe ver ik kan gaan. Ik schroef het tempo wat op en zie dat de drie mij niet volgen.

Op de Tankenberg kan ik redelijk makkelijk volgen en ook hier doet Andrej op het laatst een poging om als eerste boven te komen. Voor het laatste klimmetje naar Oldenzaal is Rodel de favoriet. Vorig jaar versloeg hij hier onze voorjaarskopman en nu wordt er weer wat van hem verwacht. Het is echter Henk die het tempo opvoert; ik schakel groter en volg. Halverwege zie ik dat Andrej en Gerald niet meer volgen. Net op het moment dat ik wil overnemen gaat Henk staan en geeft er nog eens een snok aan. Daarna valt hij stil en kan ik er redelijk makkelijk overheen. Ok, het verdient geen schoonheidsprijs maar dat hoort bij wielrennen.

Mijn vorm zit er langzaam aan te komen. Als de Paastocht maandag doorgaat wil ik daar eens lekker knallen. Vertoont Andrej de eerst scheurtjes, spaart hij zich voor maandag of kan hij geen intervalletjes??? Gerald zal er zeker niet bij zijn...

Gereden: 40km