E d w i n ' s C y c l i n g l o g

Alles over mijn trainingen en andere leuke dingen over wielrennen !!

donderdag, juli 24, 2008

Training 10 juli 2008 Marina di Bibbona (50)


Op vakantie naar Toscane. Uitvalsbasis dit jaar is Marina di Bibbona, de woonplaats van de Olympisch- en Wereldkampioen Paolo Bettini en teven trainingsoord van vele profploegen.
Een walhalla voor wielrenners dus.

Deze eerste fietsdag is niet zonder slag of stoot verlopen. Eigenlijk wilde ik gisteren al fietsen, maar het rubber van mijn bandjes konden blijkbaar niet tegen de Toscaanse hitte, met als gevolg drie lekke banden binnen een straal van 1 kilometer.

In Cecina nieuwe binnenbandjes gekocht (ik was er al door) en ook maar meteen twee nieuwe buitenbanden. De fietsenwinkel bleek van de Wereldkampioen zelf te zijn en hing dan ook vol met vele trofee├źn van de"krekel". Papa Bettini drijft de winkel want daar is Paolo zelf natuurlijk veel te druk voor.

Met nieuwe banden dan maar de volgende dag op pad. De overbuurman uit Assen wilde graag mee met zijn mountainbike.

Gekozen voor min of meer dezelfde route als vorig jaar, maar dan andersom. Dus naar Donoratico, dan het klimmetje naar Castagneto Carducci en vervolgens doorklimmen naar Sassetta.

De buurman hangt al met zijn tong op het stuur op het eerste vlakke stuk. In Castagneto wacht ik op hem.... Pffffff... de eerste keer klimmen slaat je toch meteen in de benen. Bij de volgend klim naar Sassetta gaat het al een stuk beter. Dit geldt overigens niet voor de buurman.
Die komt pas een kwartier later boven.

Voor de eerste keer besluiten we dezelfde weg maar terug te gaan en dalen we dus weer terug naar de camping. Op het laatste vlakke stuk (9 km) gaat onze Drent helemaal kapot en weigert zelfs een welverdiend biertje na afloop...

De kop is er weer af !