E d w i n ' s C y c l i n g l o g

Alles over mijn trainingen en andere leuke dingen over wielrennen !!

dinsdag, april 10, 2007

Paastoertocht RTC 9 april 2007

Er was bijzonder mooi weer voorspeld voor deze dag en dus stonden we met een goed afvaardiging aan de start bij het Twentebad. Henk, Gerald, Wietse, Martin, Ramon en ik gingen om 9 uur van start. Afwezig waren Haico (net vader) en Hans (weekendje weg), maar vooral onze voorjaarspecialist Andrej.

Wordt hier verstoppertje gespeeld door onze klassiekerkoning ? Of is ie inderdaad vermoeid na een klein verbouwinkje ? Het lijkt erop dat Andrej zich spaart voor de AGR en dat ie ons er daar allemaal afrijdt.......

Ikzelf lig al een aantal nachten te blaffen en ben een beetje benauwd. Na een kilometertje of twintig worden we voorbij gereden door een aantal Marco Polo rijders die er aardig de draf in hadden. Zoals het de traditie betaamt, zet Henk de sokken erin en springt in hun wiel. Met uitzondering van Ramon en Gerald volgt de rest Henk (en dus de MP-renners).

Het tempo van deze jongens ligt eigenlijk te hoog en we kunnen dan ook alleen maar volgen. Constant rijden we fors boven de veertig en mijn longen beginnen al aardig te piepen. Overnemen is er (voor niemand) niet bij en als een stel profiteurs volgen we tot de controlepost. Daar wachten we op Gerald en vervolgen onze weg. Gerald verkiest de IJsclubjongens boven ons rijdt op zijn eigen tempo verder.

Met z'n vijfen rijden we kop over kop en ik merk dat ik niet de macht heb die ik anders wel heb. Mijn beurtjes zijn korter en het tempo ligt minder hoog. Ook bij Martin zie ik dat het beste er af is. Als Henk een lekke band krijgt, komt Gerald ons weer vergezellen en rijden we met z'n zessen verder. Wietse, maar vooral Ramon maken de beste indruk.

Bij een klimmetje bij De Lutte lost Gerald weer en rijd ik op hangen en wurgen de tocht uit.
Morgen toch maar weer naar de huisarts.

Jammer, maar ik had me meer voorgesteld van deze dag... De wraak volgt in Limburg !!

Gereden 90km
Gemiddeld 34,3 km/u (met een piepende luchtpijp)