E d w i n ' s C y c l i n g l o g

Alles over mijn trainingen en andere leuke dingen over wielrennen !!

donderdag, augustus 25, 2011

RBR / Trios-training 22.8.2011 (52)

Om nog wat kracht op te doen en kilometers te maken melden Roy en ik zich op maandagavond bij de laatste trainingsavond voor de RBR, georganiseerd door Trios.

Als we arriveren bij de Dorsmolen staan er 6 man die langzaam aanzwellen tot een mannetje of 60.
Veel bla bla in de groep maar als de trainers zich melden en aangeven dat er met 4 niveau-groepen wordt gefietst, melden er zich maar een mannetje of zeven voor de snelste groep.

Nadat we anderhalve ronde hebben warmgereden op het parcours (!!) mogen we dan volgens onze bijzonder strenge trainer kop over kop gaan rijden, maar niet harder dan 40 km/u. Al snel blijkt dat groep 2 (waarin Roy rijdt) andere instructies heeft gekregen. Zij rijden dan ook met 44 km/u onze groep voorbij waardoor er chaos ontstaat. Na deze samensmelting vormt zich een nieuwe groep 1 waarin ook Roy zit.

De training lijkt wel een strafkamp en de trainer heeft het duidelijk niet in de hand, maar bovenal de training slaat werkelijk nergens op. Waaier rijden (wat met de RBR niet mag) en compact rijden wordt belangrijk gevonden. Op tempo trainen wordt niet aan gedaan..

Samen met Fridt van sportschool Life, trekken we in de laatste ronde met ons tempo de groep uit elkaar ......

Uiteindelijk toch nog ruim 50 km gereden, maar de training heeft me niet gebracht wat ik ervan verwacht had.... jammer...