E d w i n ' s C y c l i n g l o g

Alles over mijn trainingen en andere leuke dingen over wielrennen !!

zondag, februari 07, 2010

Training 6-2-2010 (65 = 230)

Na een hele lange periode van sneeuw, bevroren fietspaden en andere ongemakken lijkt het deze zaterdag voor het eerst sinds tijden een normale fietsdag te kunnen worden.

Op mijn mailoproep komt ook terstond wat reactie want iedereen wil graag de weg. Jeroen heeft nog wel wat twijfels vanwege de pekel en Ramon laat op het laatst toch verstek gaan, maar met 6 man gaan we op pad (Maurijn, Jeroen, Andrej, Henk, Gerald en ik).

Maurijn en Andrej zijn duidelijk de mannen met de meeste kilometers in de benen en nemen al gauw het voortouw. Jeroen heeft het duidelijk moeilijk, maar dit geldt ook voor Gerald, ofschoon hij er beter voorstaat dan vorig jaar om deze tijd. (zie ook deze weblog). Henk lijkt sterker dan anders voor deze tijd van het jaar. Het schaatsen heeft hem goed gedaan.

Over mezelf kan ik maar één ding constateren. Ik ga echt mega-überslecht!!! Ik wist natuurlijk dat de conditie niet best was, maar dat ik zo krachteloos en zonder fut of macht rond zou rijden had ik nou ook weer niet verwacht. Mijn lichaam protesteert op allerlei gebied, zere benen, achter m'n adem, kortademig, kortom waardeloos!!

Voor de vorm neem ik heel af en toe minimaal over maar dit moet ik daarna direct bekopen...
Gerald neemt richting Agelo, met de wind op kop het voortouw en blaast zich hiermee op.
Bij de eerste klim in Agelo (café linksaf) worden de krachtsverhoudingen zeer duidelijk, Maurijn neemt initiatief en krijgt direct Andrej en Henk mee. De overige drie moeten direct passen en kruipen deze klim in een slakkentempo omhoog.

Richting Singraven ben ik blij dat het leven heb en nestel ik me "lekker" achterin de groep. Henk denkt nog even dat ik me verstop, maar tot mijn grote teleurstelling kan ik écht niet meer.
De wind in de rug geeft me even de gelegenheid om te recupereren, maar bij de Paasberg zien we weer hetzelfde beeld. Nu kunnen alleen Henk en Jeroen (!?!?!) Maurijn volgen en past ook de oude krijger. Gerald en ik overleven alleen en pas in De Lutte sluit ik me aan bij de wachtende groep.

Richting Hengelo weet ik me te handhaven met de wind in de rug en achter de brede schouders. Ik ben blij dat ik thuis ben en heb wat stof om over na te denken.

De route http://bikeroutetoaster.com/Course.aspx?course=100893