E d w i n ' s C y c l i n g l o g

Alles over mijn trainingen en andere leuke dingen over wielrennen !!

vrijdag, december 01, 2006

Pieken !

Veel fietsers hebben een groepje waarmee ze hun zondagochtendtochtjes maken. Die zondagochtend kan voor elk willekeurig ander dagdeel in de week worden ingevuld. Er zijn dinsdagochtendgroepjes, woensdagavond et cetera. Het leuke hiervan is dat je gezellig met elkaar je kilometers kunt maken. En het leuke is dat je af en toe een sprintje kunt rijden, dat je kunt laten zien hoe lang je hard op kop kan rijden of hoe goed je kan demarreren en dan een tijd lang vooruit rijden of hoe hard je die klimmetjes in het bos op kunt knallen.
Heel veel groepjes maken er op gezette tijden, op een bepaald stuk van de route, een wedstrijdje van. En dat is ook leuk, uiteindelijk spelen we allemaal wielrennertje. En zijn we voor even Boonen, of Bettini. Voor je het weet ben je elke week een wedstrijdje aan het rijden. Als je wat slechter bent, wil je niet afhaken. Als je de beste bent, dan wil je dat laten zien ook.
Na afloop worden er onder het genot van de koffie, eventueel met appelgebak, plannen gesmeed voor de komende tijd. Een toertocht hier, een cyclosportieve daar. In je hoofd kies je er eentje uit. Daar moet het gebeuren. Daar zal jij eens laten zien hoe hard jij kan fietsen.
Om nou te zorgen dat je op dat moment inderdaad op het best van je kunnen bent, zul je dat moment moeten pieken. Hoe je dat doet staat in de FietsCoach die bij dit nummer is bijgesloten. Dat je best een aantal keer die andere mannen voor kunt laten gaan. Laat ze maar schamperen, laat ze maar lachen. Jij werkt toe naar die piek. En dan zul jij als laatste lachen.