E d w i n ' s C y c l i n g l o g

Alles over mijn trainingen en andere leuke dingen over wielrennen !!

zondag, augustus 19, 2007

Ronde van Letterveld 18 augustus 2007

Met welgeteld 4 Tubanters staan we op zaterdagmiddag aan de start in Borne; Hans, Henk, Andrej en ondergetekende....

Het weer is zoals altijd op deze dag perfect, de zon schijnt en er is weinig wind.

Bij het inschrijftentje kijk ik al eens angstig om me heen. Onze tegenstanders dit jaar zien er aanmerkelijk getrainder en professioneler uit. Het wordt een zware dobber dit jaar als ik zie dat voormalige elite-renners van OWC zich vrij ontspannen staan in te schrijven.

Aangezien Hans en Henk er nog niet zijn, besluiten Andrej en ik maar even richting Azelo te fietsen om de benen wat warm te krijgen.

Klokslag 1 uur is de start, 25 km(ik geloof 17 rondjes) op hoop van zegen.
Direct na de start is het al niet anders dan vorig jaar; Henk geeft er meteen een snok aan en vertrekt echt full-speed. Toch is te merken dat zijn vorm een stuk minder is, want hij houdt het maar een paar honderd meter vol.

In eerste instantie valt het tempo me nog wel mee, met 38 man rijden we zo rond de 40, maar als de kleppers beginnen te rijden, moet ik vol in de beugels om het lint te volgen.
Wederom blijkt maar eens dat mijn bochtentechniek belabberd is, telkens als ik voorin het peloton wil geraken, is alle gedane moeite na een bocht weer teniet gedaan.

Een ronde voor de enige premiesprint probeert Andrej het nog even. Hij krijgt honderd meter, zijn naam wordt even omgeroepen, maar ook hij verdwijnt daarna naamloos in het peloton.

Het zit er vandaag echt niet in en het is ook jammer dat er jongens met een dergelijk (top) wedstrijdverleden hier aan mee kunnen doen.....
Volstrekt anoniem passeert het kwartet Tubanters in het peloton de finishlijn.

De (verzuurde) beentjes staan weer op de grond.

Gereden: 25 km (41,5 km/u)
Inrijden: 15 km (?)